Triratna
Buddhisme for Begyndere

Buddhisme for Begyndere

INTRODUKTION TIL BUDDHISME

Introduktion og Kursus i Buddhisme fra 20 september

Onsdag d. 20 september starter et nyt kursus i Buddhisme . Emnet er “De 3 Juveler”, hvor vi kommer til at udforske Buddha, Dharma og Sangha, der er de tre grundsten i Buddhismen. Vi kommer ind på hvad Oplysning og Nirvana betyder, hvad de buddhistiske belæringer egentlig siger, hvorfor Dharmaen beskæftiger sig med lidelse og især hvordan den ser buddhistisk praksis og visdom som en vej ud af lidelse. Samtidig ser vi på betydning af sangha, det buddhistiske fællesskab, og vigtigheden af sangha på forskellige niveauer for at man fordybe sig i praksis.

Hver aften vil være en blanding af input, diskussion af hvordan vi kan omsætte tingene til vores egen hverdag, samt en kort guidet meditation. Du behøver ingen erfaring for at være med, bare en nysgerrighed på at lære mere om Buddha-Dharmaen. Faste deltagere er også meget velkommen.

Praktisk info:

  • Kurset løber over 7 uger og man kan deltage både som begynder, og hvis man har været med på et kursus tidligere. Første gang 20 sept, sidste gang 1 nov.
  • Tidspunkt er kl. 17.45 -19.45 hver gang, stedet er Enten Ellers lokaler, Carl Plougsvej 4C, Frederiksberg (det ligger 10 min gang fra Vesterport station).
  • Pris: 1000 kr (med mulighed for reduktion hvis der er behov for det).

Tilmelding på forhånd på meditationdk@gmail.com

Generelt om begynderkurser i Buddhisme

Vil du lære mere om Buddhisme? Få konkrete tips til at anvende Dharmaen i dit eget liv her og nu? Skabe bekendtskab med visionerne i Triratna om at skabe et Buddhistsamfund hvor man lever efter de essentielle ting i Buddhismen, samtidig med man bevarer sin kultur, sin levevis og sin vestlige hverdag? Så meld dig på et af vores introkurser i Buddhisme. Vi starter jævnligt nye hold op, hvor temaerne skifter, så vi kommer godt rundt om forskellige Dharma-belæringer, så skriv til os hvis du har lyst at deltage.

Kurserne kommer omkring en række af de grundlæggende buddhistiske belæringer. Vi skal tale om visdom ud fra et Buddhistisk perspektiv, om etik og medfølelse, om lidelse og vejen til lindring af lidelse, og så skal vi kigge nærmere på hvad det vil sige at være oplyst. Og allervigtigst, hvordan vi som helt almindelige mennesker kan få gavn og glæde af alt dette til at skabe bedre, mere nærværende og meningsfulde liv for os selv og vores omgivelser. Kurserne er baseret på aktiv deltagelse og du får mulighed for aktivt at afprøve forskellige teknikker fra buddhistisk praksis undervejs.

Derudover får du mulighed for at afprøve buddhistisk meditation både mindfulness og venlighedsmeditation (lovingkindness) og som en extra bonus kan du få en gratis individuel sparring på din meditationspraksis, hvis du ønsker dette.

Alle er velkommen til at deltage i vores kurser. Det betyder at du kan deltage uanset hvilken alder, køn, uddannelse, baggrund og alle de mange andre kategorier vi lever i. LGBT+ er selvsagt velkommen.

Praktisk info

Tid: Onsdage kl.17.45

Datoer: se under de enkelte kurser hvornår de starter.

Underviser: Advayasiddhi. Senior Ordensmedlem i Triratna Buddhistorden, meditationslærer og praktiserende Buddhist gennem 25 år.

Sted: Afholdes i København, tæt på Vesterport St. Adressen er: Carl Plougsvej 4C (kælderen), 1913 Frederiksberg C

Pris: ca 1000 kr i deltagergebyr for et helt kursus, men tjek under det enkelte kursus.

Tilmelding: per mail til meditationdk @ gmail punktum com

Covid: Vi følger alle gældende retningslinjer, og hvis du har det bedst med at have mundbind på når du kommer, så gør endelig det. Vi gennemfører såvidt det er muligt alle undervisningsgange fysisk, og hvis retningslinjer ændrer sig, så omlægges undervisningen til zoom.

Mental og fysisk sundhed: Vi beder dig være i stand til at tage vare på dig selv, både psykisk og fysisk når du kommer på kurset. Der er trapper ned til lokalet, så det skal man kunne klare. Desuden beder vi dig om på forhånd at fortælle os, hvis du har haft udfordringer med dit mentale helbred på det seneste. Nogle gange kan meditation og Dharma være enormt hjælpsomt, og andre gange kan det give bedre mening at vente lidt. Hvis vi foreslår du venter, er det kun for at passe på dig 🙂

*Pris: Vi opfordre alle der er interesserede til at deltage, uanset økonomisk situation.