Triratna
Buddhisme for Begyndere

Buddhisme for Begyndere

Introduktionskursus til Buddhisme
KURSUS I BUDDHISME: “Vejen til Frihed”

Start 28 august 2024

Buddhismen handler i dén grad om at skabe frihed.

Den giver os en vision for hvad der er muligt for os i form af en ny meningsfuldhed, en anderledes måde at forstå kærlighed og medfølelse på, samt ved at anvise en vej ud af lidelse. Ved at give slip på hvad der ikke er godt for os, ved at arbejde med hjertesindet og ved vænne sig til nye måder at være i verden på, kan vi gå ud over vores fastlåste vaner og gamle forestillinger. Det handler om at følge vejen til frihed, her og nu, midt i vores hverdag.

På dette introduktionskursus gennemgår vi i grundbegreberne fra Buddhismens 8-foldige vej til frihed og lykke. Den 8-foldige vej er en gammel Buddhistisk beskrivelse af hvordan man kan leve et meningsfuldt liv, fri for lidelse og forankret i venlighed og frihed, baseret på den Buddhistiske Dharma. Kurset giver dig et godt fundament for at lære om Buddhismens teorier og værdier, og omsætte disse til praksis i din egen hverdag.

Du behøver hverken være Buddhist eller have nogen erfaring for at være med, bare lyst til at møde op og blive klogere. Alle er velkommen. Hver aften vil være en blanding af meditation, input, og diskussion af hvordan vi kan omsætte tingene til vores egen hverdag og styrke vores daglige praksis.

Praktisk info:

  • Kurset i meditation starter onsdag 28 august 2024 og løber over 6 gange ialt (28 aug, 4, 11, 18, 15 sept og 2 okt).
  • Tidspunkt er kl. 17.45 -19.45 hver gang, stedet er Enten Ellers lokaler, Carl Plougsvej 4C, Frederiksberg (det ligger tæt på Forum metro og Vesterport station).
  • Foreslået pris hvis lønmodtager er 1000 kr -1200 kr (hvis du har brug for rabat, så sig til – og studerende er velkomne for 250 kr).
  • Tilmelding på mailen meditationdk@gmail.com

Generelt om begynderkurser i Buddhisme

Vil du lære mere om Buddhisme? Få konkrete tips til at anvende Dharmaen i dit eget liv her og nu? Skabe bekendtskab med visionerne i Triratna om at skabe et Buddhistsamfund hvor man lever efter de essentielle ting i Buddhismen, samtidig med man bevarer sin kultur, sin levevis og sin vestlige hverdag? Så meld dig på et af vores introkurser i Buddhisme. Vi starter jævnligt nye hold op, hvor temaerne skifter, så vi kommer godt rundt om forskellige Dharma-belæringer, så skriv til os hvis du har lyst at deltage.

Kurserne kommer omkring en række af de grundlæggende buddhistiske belæringer. Vi skal tale om visdom ud fra et Buddhistisk perspektiv, om etik og medfølelse, om lidelse og vejen til lindring af lidelse, og så skal vi kigge nærmere på hvad det vil sige at være oplyst. Og allervigtigst, hvordan vi som helt almindelige mennesker kan få gavn og glæde af alt dette til at skabe bedre, mere nærværende og meningsfulde liv for os selv og vores omgivelser. Kurserne er baseret på aktiv deltagelse og du får mulighed for aktivt at afprøve forskellige teknikker fra buddhistisk praksis undervejs.

Derudover får du mulighed for at afprøve buddhistisk meditation både mindfulness og venlighedsmeditation (lovingkindness) og som en extra bonus kan du få en gratis individuel sparring på din meditationspraksis, hvis du ønsker dette.

Alle er velkommen til at deltage i vores kurser. Det betyder at du kan deltage uanset hvilken alder, køn, uddannelse, baggrund og alle de mange andre kategorier vi lever i. LGBT+ er selvsagt velkommen.

Praktisk info – Generelt

Tid: Onsdage kl.17.45

Datoer: se under de enkelte kurser hvornår de starter.

Underviser: Advayasiddhi. Senior Ordensmedlem i Triratna Buddhistorden, meditationslærer og praktiserende Buddhist gennem 25 år.

Sted: Afholdes i København, tæt på Vesterport St. Adressen er: Carl Plougsvej 4C (kælderen), 1913 Frederiksberg C

Pris: ca 1000-1500 kr i deltagergebyr for et helt kursus, men tjek under det enkelte kursus.

Tilmelding: per mail til meditationdk@gmail.com

Covid: Vi følger alle gældende retningslinjer, og hvis du har det bedst med at have mundbind på når du kommer, så gør endelig det. Vi gennemfører såvidt det er muligt alle undervisningsgange fysisk, og hvis retningslinjer ændrer sig, så omlægges undervisningen til zoom.

Mental og fysisk sundhed: Vi beder dig være i stand til at tage vare på dig selv, både psykisk og fysisk når du kommer på kurset. Der er trapper ned til lokalet, så det skal man kunne klare. Desuden beder vi dig om på forhånd at fortælle os, hvis du har haft udfordringer med dit mentale helbred på det seneste. Nogle gange kan meditation og Dharma være enormt hjælpsomt, og andre gange kan det give bedre mening at vente lidt. Hvis vi foreslår du venter, er det kun for at passe på dig 🙂

*Pris: Vi opfordre alle der er interesserede til at deltage, uanset økonomisk situation.