Triratna
Tidligere kurser

Tidligere kurser

Her kan du se et udvalg af hvad vi har afholdt af kurser de sidste par år.

2024

26 maj Buddha Dag fejring i Dyrehaven.

5-ugers kursus i Buddhistisk Meditation og Mindfulness Start 8 maj. Et sammenhængende forløb hvor vi går i dybden med meditation og at skabe sig en daglig meditations praksis. Måske du savner ro i dit liv, måske du leder efter et buddhistisk fællesskab, måske du stræber efter at komme endnu længere i et allerede spændende og kreativt liv. Vi gennemgår to simple meditations praksisser, der begge bringer sindsro, venlighed, klarhed og nærvær, og som du kan anvende i din hverdag fremover.

Åbne Onsdage. 3, 10 & 17 april 2024: I april inviterer vi nye og nysgerrige til at komme og møde Triratna, da vi holder åbne onsdage med meditation og lidt Dharma indput. Her kan du prøve meditation og snuse til Buddhismens tilgang til et meningsfuldt liv, og sammen med os andre reflektere over, hvad vi kan bruge det til i vores liv her og nu.

Weekend Retreat 22-24 marts 2024 og er for alle der har deltaget i et intro kursus hos Triratna eller har lignende erfaring. Retreatet ledes af Advayasiddhi med støtte fra Aryanayaka fra Oslo. Pris 2500 kr som inkluderer al undervisning, kost og logi. Skriv på mailen hvis du har interesse eller har nogle spørgsmål. Tilmelding sker ved at indbetale 1000kr i depositum og sende en mail. Først til mølle.

Vinter Vandring 28 Januar 2024 VinterVandring betyder at vi mødes og går en tur med andre buddhister (eller interesserede), hvor dele af turen er i stilhed, der bliver nogle mindfulness øvelser undervejs, og nogle små indput til samtale øvelser med hinanden. Vi slutter med en kop varm kaffe etc. Hold øje med info, men det bliver sandsynligvis at vi mødes på Klampenborg Station kl. 10.00 og slutter samme sted ca kl. 13/14. Alle er velkommen, både faste Triratna folk og deres voksne familier/ venner, samt nye og nysgerrige på Buddhisme.

Det Tibetanske Livshjul og Mandalaen af de 5 Buddha Visdomme – 10 uger fra 10 Jan 2024 Symboler og myter kan ofte fange os på en anden måde end rationelle tekster og forklaringer. Derfor handler dette kursus om Buddhismen set gennem to forskellige gamle Dharma symboler: I første del er fokus “Det Tibetanske Livshjul” hvor vi udforsker hvad det er som holder os fanget i reaktivitet og uhensigtsmæssige handlinger, og hvordan vi har mulighed for at skabe visdom og kreativitet gennem at åbne hjertet og sindet, og vågne op. I anden del går vi mere i dybden med “Mandalaen af de 5 Buddhaer” og kigger på fem 5 Buddha Visdomme som giver mulighed for at engagere sig mere med oplysning og åbner nye vinkler for at forstå hvad oplysning / Nirvana betyder. 

2023

BUDDHISTISK MEDITATION starter 22 nov

Op til juleperioden holder vi et kort kurus i Buddhistisk meditation, med særlig fokus på metta bhavana – venlighedsmeditation. Det er en basal buddhistisk meditation, som giver os konkrete værktøjer til at arbejde med større ro, selvrespekt og kærlighed, uden at give køb på visdom og sund fornuft. Gennem de fire gange gennemgår vi meditationen grundigt og du får en række metoder til selv at arbejde videre med den fremover. Du behøver ingen erfaring for at være med, bare en nysgerrighed på at lære mere om Buddha-Dharmaen. Faste deltagere er også meget velkommen. Praktisk info: Kurset løber over 4 uger. Man kan deltage både som begynder, og hvis man har været med på et kursus tidligere. Første gang 22 nov, sidste gang 13 dec. Tidspunkt er kl. 17.45 -19.45 Sted: Enten Ellers lokaler, Carl Plougsvej 4C, Frederiksberg (det ligger 10 min gang fra Vesterport station). Pris: 800 kr (med mulighed for reduktion hvis der er behov for det). Tilmelding: På mailen meditationdk @ gmail.com

WEEKEND RETREAT 24-26 NOV 2023

Retreatet ledes af Advayasiddhi og Aryanayaka (fra Oslo) og er for alle der har deltaget i et intro kursus hos Triratna eller har lignende erfaring. Pris 2500 kr som inkluderer al undervisning, kost og logi. Tilmelding sker ved at indbetale 1000kr i depositum og sende en mail. Først til mølle. Hvis økonomien er lidt stram, har vi også enkelte pladser til reduceret pris, skriv og spørg. Generelle spørgsmål er også meget velkommen inden du melder dig til, bare skriv til os. Vi holder retreatet i Rødvig på det smukke Stevns, starter fredag aften med aftensmad kl. 18.00 og slutter efter frokost om søndagen. Der vil være morgenmeditationer hver dag, to undervisningssessioner i løbet af dagen, fritid til bare at være og reflektere i stilhed, samt chanting og ritualer om aftenen.

Kursus i Buddhisme – De 3 Juveler / start 20 sept 2023, afholdt over 7 uger

Onsdag d. 20 september starter et nyt kursus i Buddhisme . Emnet er “De 3 Juveler”, hvor vi kommer til at udforske Buddha, Dharma og Sangha, der er de tre grundsten i Buddhismen. Vi kommer ind på hvad Oplysning og Nirvana betyder, hvad de buddhistiske belæringer egentlig siger, hvorfor Dharmaen beskæftiger sig med lidelse og især hvordan den ser buddhistisk praksis og visdom som en vej ud af lidelse. Samtidig ser vi på betydning af sangha, det buddhistiske fællesskab, og vigtigheden af sangha på forskellige niveauer for at man fordybe sig i praksis.

VEJEN TIL FRIHED – 8 ugers introkursus i Buddhisme feb-april 2023

Buddhismen handler i dén grad om at skabe frihed. Ved at give slip på hvad der ikke er godt for os, men især ved at arbejde med sindet og vænne sig til nye måder at være i verden på, der går ud over vores fastlåste vaner og gamle forestillinger. Det handler om at følge vejen til frihed, her og nu, midt i vores hverdag. På dette introduktionskursus gennemgår vi i grundbegreberne fra Buddhismens 8-foldige vej til frihed og lykke. Den 8-foldige vej er en gammel Buddhistisk beskrivelse af hvordan man kan leve et meningsfuldt liv, fri for lidelse og forankret i venlighed og frihed, baseret på den Buddhistiske Dharma. Kurset giver dig et godt fundament for at lære om Buddhismens teorier og værdier, og omsætte disse til praksis i din egen hverdag. Du behøver hverken være Buddhist eller have nogen erfaring for at være med, bare lyst til at møde op og blive klogere. Tid og sted: starter 22 feb. Onsdage kl. 17:40 -19:40. Vi holder kurset tæt på Vesterport Station (Carl Plougsvej 4C, Frederiksberg). Pris 1000 kr for hele forløbet.

WEEKEND RETREAT 21-23 April 2023

Forårets weekend retreat er åbent for alle som har deltaget på et kursus hos Triratna. Vi holder retreatet i Rødvig på det smukke Stevns, starter fredag aften med aftensmad kl. 18.00 og slutter efter frokost om søndagen. Der vil være morgenmeditationer hver dag, to undervisningssessioner i løbet af dagen, fritid til bare at være og reflektere i stilhed, samt chanting og ritualer om aftenen. Et retreat er en chance for at give dig selv et rum til at trække vejret og mærke efter, til at lære noget nyt og få fyldt batterierne godt op, og til at engage dig aktivt med at skabe mere mening og frihed i dit liv. Vil du med?

SOMMER DHARMA – intro til Buddhisme, Dharma og meditation

Start 17 Maj 2023. Hver onsdag i forsommeren inviterer vi til Dharma-aften for alle interesserede, både nye og erfarne. Hver gang er der et oplæg om Buddhismen og hvordan man kan praktiserer den i sin vestlige hverdag, samt en kort meditation med instruktion. Fokus i undervisningen vil være de 3 juveler, Buddha, Dharma og Sangha, og derfor en fin introduktion til buddhisme hvis du er ny, men også en god fordybelse hvis du er mere erfaren. Du kan deltage på alle gangene, eller komme en enkelt aften. Tilmelding på mail til begge dele (mest, så vi kan sige til hvis der er uforudsete aflysninger): meditationdk@gmail.com eller tag chancen og bare duk op. Du behøver ikke nogen erfaring eller forudkendskab for at være med.

Kursus i Buddhistis Meditation – jan 2023

Start 2023 med at lære at meditere og skabe en daglig praksis. Skriv til os for mere info.

Lær at meditere sammen med os på et kursus med start januar 2023. Foreslået pris 1400 kr.